Pakistaanse bisschop op seminarie

Lezing door mgr. Shaw

woensdag, 19 juni 2013

Op woensdag 18 juni was bisschop Shaw van de Pakistaanse stad Lahore op bezoek in het Sint-Janscentrum. Op initiatief van Kerk in Nood gaf bischop Shaw een inleiding over de complexe situatie van de christenen in Pakistan.

Hij verklaarde hoe de christenen door vele Pakistaanse moslims beschouwd worden als 'vijfde kolonne' van de Amerikanen en van het Westen: als spionnen van vijandelijk landen. De bisschoppen daarentegen houden niet op te beklemtonen dat de christenen, sinds de oprichting van het land, een wezenlijk deel uitmaken van de gemeenschap en dat ze in hart en ziel Pakistani zijn.

Bisschop Shaw vertelde ook hoe de beruchte blasfemiewetten het leven moeilijk maken vormen voor christenen én voor moslims. De toestand van de christenen in Pakistan is zeer complex. Het was voor de toehoorders bij deze verrijkende avond een blijde verrassing dat bisschop Shaw desondanks een boodschap van hoop bracht. We danken hem en de christenen in het land voor hun moedige geloofsgetuigenis!

(foto’s: Peter Paul van Voorst / Kerk in Nood)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook