Het studiejaar 2012-2013 is afgelopen!

vrijdag, 28 juni 2013

Na een inspannende tijd (één studieweek en twee tentamenweken) vond op vrijdag 28 juni de docentenvergadering plaats. Alle seminaristen konden hun uitslag afhalen bij de rector. Een spannend moment! Na de vespers van de vooravond van het hoogfeest van Petrus en Paulus werd de barbecue warmgestookt voor een feestelijke afsluiting van het studiejaar met seminaristen, docenten en medewerkers.

Het studiejaar 2012-2013 had een bijzonder karakter vanwege de viering van het 25-jarige jubileum van het Sint-Janscentrum, dat we op grootse wijze vierden op zaterdag 8 september jl. (Fotoreportage jubileumviering 25 jaar Sint-Janscentrum). Rector Peijnenburg publiceerde een boek, waarin hij de samenhang tussen paus Johannes Paulus II en het Sint-Janscentrum onderzocht (Bezieler en stichter. Paus Johannes Paulus II, Mgr. J. ter Schure sdb en de oprichting van het Sint-Janscentrum), we ontvingen een relikwie van de zalige paus Johannes Paulus II en we gingen een academische samenwerking aan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II in Krakau.

De Romebedevaart in april 2013 was een zeer genadevolle en inspirerende ervaring (Op bedevaart naar Rome!). Vele mensen volgden onze pelgrimage via deze website.

Tenslotte werd in het afgelopen werkjaar ook de nieuwe uitgeverij voorgesteld (Presentatie Betsaida). Verschillende projecten lopen al. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

2012-2013 was een gedenkwaardig jaar, waar we de Heer van harte om danken. Na een welverdiende zomervakantie beginnen we in september weer met nieuwe energie!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook