Nederlandse stem bij de Wereldjongerendagen

vrijdag, 26 juli 2013
Annemarie Scheerboom bij paus Franciscus
Annemarie Scheerboom bij paus Franciscus

Namens alle aanwezige jongeren uit Europa mocht Annemarie Scheerboom, student biologie uit Utrecht, de paus verwelkomen bij het grootse evenement in Rio de Janeiro. Annemarie heeft het fantastisch gedaan.

Helder en rustig heette zij paus Franciscus welkom op de Wereld Jongerendagen van 2013. We zouden geen Nederlanders zijn als we daar niet een beetje trots op zijn. Wat een fantastische ervaring voor haar en voor ons.

Moge Gods zegen, mede door de Wereldjongerendagen, neerdalen over Europa en in het bijzonder ook over Nederland. Moge ons continent zich opnieuw enthousiast en open naar God keren en Hem als de Vader van alle mensen aannemen. Dat de jongeren hierin het voortouw mogen nemen; dat ze de ‘alegria’, in onze Kerk en maatschappij inbrengen: de vreugde vanwege de ontmoeting met de Heer en het contact met papa Francesco en met zovele gelovige leeftijdsgenoten van over de hele wereld.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook