WJD 2016 in Krakau

zondag, 28 juli 2013

Bij de afsluitende viering van de Wereldjongerendagen op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro maakte paus Franciscus bekend dat de volgende Wereldjongerendagen plaats zullen vinden in 2016 in Krakau.

WJD 2016 in KrakauDe keuze voor Krakau heeft wellicht mede te maken met het gegeven dat paus Johannes Paulus II, die het concept van de Wereldjongerendagen ontwierp, in 2015 tien jaar geleden stierf. In 2016 vinden dan de eerstvolgende WJD plaats.

Volgens de Poolse pers heeft Kardinaal Dziwisz, de persoonlijke secretaris van Johannes Paulus II en aartsbisschop van Krakau, paus Franciscus uitgenodigd om het nieuwe, grote ‘Centrum Johannes Paulus II’ te komen inzegenen.

Het centrum heeft de naam gekregen ‘Nie lękajcie się’ (‘Heb geen angst’) [www.janpawel2.pl/center]. Het ligt vlak naast het grote heiligdom van de ‘Barmhartigheid van God’ (het klooster van Zuster Faustina) in de wijk Łagiewniki.

Het Sint-Janscentrum feliciteert van harte de Kerk in Krakau, waarmee we zeer aangename contacten onderhouden via de Pauselijke universiteit Johannes Paulus II in die stad.

Tot ziens bij de Wereldjongerendagen 2016 in Krakau!

Overzicht van Wereldjongerendagen


Wereldjongerendagen weergeven op een grotere kaartVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook