Nieuw boek Betsaida

vrijdag, 13 september 2013

Op zaterdag 21 september 2013 brengt de uitgeverij Betsaida een nieuw boek uit: een heldere verklaring van de brieven van Paulus door paus Benedictus XVI.

Getuige en leraar van het geloofDe oudste teksten van het christendom zijn niet de evangeliën, zoals velen geneigd zijn te denken, maar de brieven van de apostel Paulus.

Toch vinden vele mensen het denken van Paulus complex en moeilijk te begrijpen. Paulus schrijft over concrete problemen in de Kerk van zijn tijd, en gebruikt daarvoor de denkkaders, die hij zelf geleerd had, maar die ver afstaan van onze belevingswereld.

Het boek Getuige en leraar van het geloof biedt een heldere en toegankelijke inleiding tot het leven en het denken van de apostel Paulus. In 24 korte hoofdstukken biedt Benedictus XVI een systematisch overzicht van alle thema’s die belangrijk zijn om Paulus beter te kunnen begrijpen. De uiteenzetting gebeurt op de heldere wijze, die kenmerkend is voor de paus-professor. Daarbij weet Benedictus XVI op een zeer treffende wijze het denken van de apostel Paulus te betrekken op de samenleving en op het christelijke leven van de 21ste eeuw.

Het boek is een aanrader voor ieder die zich wil verdiepen in de vroegste bronnen van het christendom, voor lectoren, catechisten en leden van bijbelstudiegroepen.

Meer informatie

Het boek is verkrijgbaar in zowel papieren als electronische vorm (ePub).
Er is tevens een combinatiepakket met de nieuwste CD van de KISI-Kids ‘Paulus’.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook