Een monument met een hart

zaterdag, 14 september 2013

Op zaterdag 14 september vond de Open Monumentendag plaats. De Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij vele monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor het publiek.

Op deze dag stonden ook de deuren van het Sint-Janscentrum open voor een breed publiek. Omdat het ’s ochtends regende in Den Bosch, vreesden we dat de opkomst maar mager zou zijn, maar niets bleek minder waar: we mochten tijdens deze Open Monumentendag meer dan duizend bezoekers verwelkomen.

Voor de medewerkers en seminaristen, die dag in dag uit in het seminarie werken en vertrouwd zijn met het pand, was het een eye opener om de commentaar van de bezoekers te vernemen, die zeer gecharmeerd waren door de karaktervolle architectuur van het gebouw. Vele mensen waren blij verrast te vernemen dat er in dit monument nog daadwerkelijk gewoond en geleefd wordt. De vraag, die regelmatig gesteld werd: ‘Wat gebeurt hier dan?’, vormde vervolgens het begin van een geloofsgetuigenis. ‘Een plaats waar je tot bezinning en tot rust kunt komen, midden in de stad’, werd er geconcludeerd.

Het was voor ons erg aangenaam en bemoedigend om, in de loop van de dag, te vernemen dat deelnemers aan de Open Monumentendag aan elkaar doorvertelden: ‘Het Sint-Janscentrum moet je gaan bekijken’. Met dank aan de medewerkers van het Sint-Janscentrum en van de R.K. Instelling Sonnius, die hun vrije zaterdag hebben opgeofferd om, in de sfeer van Brabantse gezelligheid, een hartelijk welkom te bieden aan de bezoekers van de Open Monumentendag!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook