Paus: geen spijt van roeping!

maandag, 23 september 2013

Bij zijn bezoek aan Sardinië, op zondag 22 september 2013, had paus Franciscus een ontmoeting met de jeugd van het eiland. De paus riep in herinnering dat hij de dag voordien, op 21 september, juist zestig jaar geleden de roepstem van de Heer in zijn hart ervaren had. Bekijk hier de video van de toespraak van de paus met een Nederlandse vertaling.

Paus: geen spijt van roeping!“Ik wil jullie een persoonlijke ervaring meedelen. Gisteren was de 60ste verjaardag van de dag waarop ik de roeping van Jezus in mijn hart vernam. Ik zeg dit niet opdat jullie me hier een taart zouden brengen. Maar het is een herinnering die ik nooit zal vergeten, ook niet 60 jaar later. De Heer maakte me op een zeer krachtige wijze duidelijk dat ik verder moest gaan op die weg.

Ik was 17 jaar oud. Er gingen nog verscheidene jaren voorbij vooraleer deze beslissing, deze uitnodiging, werkelijkheid werd en definitief was. Toen kwamen er verschillende jaren van vreugde en succes, maar ook van mislukkingen en zwakheid en van zonde. Zestig jaar op de weg van onze Heer; in zijn voetspoor, aan zijn zijde, altijd met Hem.

Ik wil dit zeggen: Ik heb er geen spijt van! Ik heb er geen spijt van! Waarom niet? Voel ik me als Tarzan, alsof ik sterk genoeg ben om altijd maar door te gaan? Neen; ik heb er geen spijt van omdat ik altijd - ook in momenten van diepste duisternis, van zonde, zwakheid en mislukkingen - heb opgekeken naar Jezus; ik stelde op Hem mijn vertrouwen, en Hij heeft me nooit in de steek gelaten.

Blijf altijd op Jezus vertrouwen. Hij gaat altijd door. Hij gaat met ons mee. Onthoud dit goed: Hij stelt ons nooit teleur. Hij is een trouwe, en betrouwbare metgezel. Beschouw dit als mijn getuigenis, ik ben blij om deze 60 jaren met de Heer.”

 Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook