Paus Johannes Paulus II heilig verklaard: lees nu het boek van zijn leven!

Bestel nu tegen intekenprijs

donderdag, 3 oktober 2013

Vandaag is bekendgemaakt dat Johannes Paulus II volgend jaar heilig zal worden verklaard. Nu reeds verschijnt een boeiende en meeslepende biografie van deze grote paus, die beslissende invloed heeft gehad op zowel de Kerk als de geschiedenis van Europa.

Een leven met Karol - Stanislaw DziwiszDit boek, ‘Een leven met Karol’ van de hand van kardinaal Stanisław Dziwisz, de man die gedurende bijna veertig jaar zijn rechterhand was, is vanaf heden bij voorintekening te bestellen.

Paus Johannes Paulus II behoort tot de grote gestalten van de vorige eeuw. Niemand kent hem van meer nabij dan Stanisław Dziwisz, die momenteel Wojtyła’s opvolger is als aartsbisschop van Krakau. Kort na het overlijden van Johannes Paulus II schreef Dziwisz het boek Una vita con Karol, dat meteen een internationale bestseller werd. De talrijke biografieën, documentaires en TV-films die naderhand over de Poolse paus gemaakt werden, baseren zich vrijwel zonder uitzondering op dit unieke getuigenis van kardinaal Dziwisz.

Stanisław Dziwisz

Met twee zinnen bepaalde Karol Wojtyła, de toenmalige aartsbisschop van Krakau, het leven van Stanisław Dziwisz: ‘Jij zult bij me komen. Jij zult me helpen’. Bijna veertig jaar lang stond Dziwisz aan de zijde van Karol Wojtyła, bijna tien jaar in Krakau en dertig jaar in Rome, nadat Wojtyła in 1978 verkozen was tot paus.

In dit belangwekkende boek behandelt Dziwisz in 35 korte hoofdstukken de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Karol Wojtyła. Uitdrukkelijk wordt daarbij ook aandacht geschonken aan de Poolse jaren van paus Johannes Paulus II. De belevenissen van Wojtyła als jonge man onder het Nazi-regime en als priester en bisschop onder het communistische bewind zijn minder bekend bij een breed publiek. Uit Een leven met Karol wordt echter duidelijk hoe de ervaringen uit die periode het gedachtengoed van paus Johannes Paulus II diepgaand hebben beïnvloed en ook de krijtlijnen van zijn pontificaat hebben bepaald.

Wie werkelijk inzicht wil krijgen in wie Karol Wojtyła was, wat hem gevormd heeft en wat hem bezielde om op zijn unieke wijze de Kerk te leiden in een snel veranderende wereld, mag dit boek niet missen.

Een leven met Karol

‘Een leven met Karol’ is verkrijgbaar vanaf medio oktober a.s. bij uitgeverij Betsaida en via uw boekhandel.

Het boek verschijnt in een stijlvolle hardback-editie.

Bij voorintekening tot 20 oktober 2013 bedraagt de prijs: € 19,95
Na 20 oktober 2013 bedraagt de prijs € 21,95
(prijzen zijn exclusief verzendkosten)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook