Zuid-Amerikaanse sferen

Re√ľnie van de Campo Belo reis naar WJD Rio

zondag, 29 september 2013

Eventjes waande je je in Zuid-Amerikaanse sferen op het Sint-Jans­centrum. De jongeren uit de regio die met de Campo Belo reis mee zijn geweest naar de Wereld­jongeren­dagen in Rio, Brazilië, hielden een reünie om contacten aan te halen en een serie kaarten te maken voor de kinderen van Dom Cabral, de school waar we in Campo Belo te gast waren.

De jongeren hadden enorm uitgekeken naar de reünie. “Het is echt geweldig om iedereen weer te zien die mee is gegaan en het WJD-gevoel weer te beleven”, zei één van hen. Bijzonder was ook de aanwezigheid van Pater Julio, een van de gastheren uit Campo Belo. Hij was uit Brazilië overgekomen om de jongeren te ontmoeten in Den Bosch en gaf ook een inleiding over de preek van de Paus tijdens de slotmis van de Wereldjongerendagen.

Na een middag vol ontmoeting en uitwisseling, werd de dag afgesloten met een hapjesbuffet en gebed in de kapel. Daarna namen de jongeren uitgebreid afscheid van elkaar met de boodschap: “op naar de volgende WJD in Krakau!”.

De fotoserie geeft een goede indruk van het succes van de reünie.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook