Meeleefdagen rond Kerstmis

maandag, 2 december 2013

Sinds het nieuwe studiejaar op 8 september jl. van start ging, is er weer veel gebeurd in het Bossche seminarie. Méér dan duizend mensen bezochten ons bij de Open Monumen­tendag; we hadden een zeer geslaagde gebedsdag over de ‘Barmhartig­heid van God’ met vele jonge families, en in een druk­bezochte viering werden vier mannen tot diaken gewijd. Met droef­heid moesten we op zaterdag 23 november jl. afscheid nemen van Mgr. Dr. J.F. Lescrauwaet msc, die van 1995 tot 2011 in het Sint-Janscentrum woonde.

Woensdag 18 t/m vrijdag 20 december

Meeleefdagen rond KerstmisDe adventsperiode, die onder­tussen weer aange­broken is, nodigt ons uit tot bezinning – ook over onze roeping en over de zin van ons leven. Graag verwel­komt de seminarie­gemeenschap alle jonge mannen die in het priester­schap geïnteres­seerd zijn tijdens de meeleef­dagen op 18-20 december 2013.

Woensdagavond om 17.30 uur houden we gezamenlijk aanbidding met aansluitend de vespers en het avondmaal. Op donderdag en vrijdag kun je deelnemen aan het seminarie­programma (eucharistie­viering, getijdengebed, colleges, maaltijden, sport) om zo een concrete indruk te krijgen van de gang van zaken in een priester­opleiding. Vrijdag­middag eindigt het gezamen­lijke programma.

In verband met de praktische organisatie willen we je verzoeken om vóór maandag 16 december a.s. een seintje te geven van jouw komst (info@sint-janscentrum.nl of 073-6123055 of vul het formulier in op onze agenda­pagina).

De gemeenschap van het Sint-Jans­centrum wenst u een zegen­rijke advents­tijd toe, alvast een Zalig Kerstmis en een genadevol 2014. Hopelijk tot ziens op 18 december!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook