Meeleefdagen gestart

Bezoek aan de bisschop als start van de meeleefdagen

donderdag, 19 december 2013

Op woensdagavond 18 december werden we ontvangen door Mgr. Hurkmans. Gezamenlijk baden we de vespers in de privékapel van de bisschop. Daarna was er een feestelijk avondmaal met allerlei kleine, smakelijke gerechten.

Als een bescheiden wijze van dank kreeg de bisschop het eerste exemplaar uitgereikt van het nieuwe Kerstnummer van het Kringblad, dat in de loop van de komende dagen bij de leden van de gebedskring in de bus valt (meer informatie over onze Gebedskring Sint-Jan of indien u het Kringblad kostenloos wenst te ontvangen). Na de maaltijd hadden we een mooi gesprek met bisschop Hurkmans over roeping en over priester-zijn.

’s Avonds vond in de seminariekapel een zogenaamde ‘Rorate-Mis’ plaats: een traditioneel gebruik dat in onze streken minder bekend is, en oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland en Polen. Tijdens de donkere dagen in de laatste week van de advent wordt een eucharistieviering opgedragen waarbij de kerk enkel met kaarsen verlicht wordt. Een sfeervolle voorbereiding op Kerstmis!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook