Verslag retraiteweekend diakenopleiding

zondag, 2 februari 2014

Verslag retraiteweekend diakenopleidingVan 24 tot en met 26 januari hebben 5 diakens in opleiding een retraite gehouden in het klooster Bethlehem in Bonheiden (België). De wijdings­kandidaat Alexis Szejnoga, de derdejaars Hans Beks en Rien vd Zanden en de eerste­jaars Geert Eijsbouts en Rein Schravendeel waren allen in het kader van de diaken­opleiding, samen met de coör­dinator Ton Schepens, te gast bij de zusters Benedictinessen.

Tijdens het weekend werd samen met de zusters gebeden, liturgie gevierd, gesproken en gegeten. Op vrijdag is de film “Des hommes et des dieux” bekeken en besproken. Op zaterdag heeft pater Gust vd Velden inleidingen verzorgd rond psalm 90 en de thema’s trouw en roeping.

Dit weekend, dat elk jaar opnieuw een vast onderdeel is van de diaken­opleiding, heeft wederom een zinvolle en inspirerende bijdrage geleverd aan de vorming van de toekomstige diakens. De gast­vrijheid van de zusters was verwarmend.

(met dank aan Reinout Schravendeel)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook