Meeleefdagen PaastriduĆ¼m

vrijdag, 21 maart 2014

De eerste weken van de veertig­dagen­tijd liggen al achter ons - een goede gelegenheid om ons te bezinnen over wat er terecht gekomen is van de voornemens die we ons gemaakt hebben voor deze tijd van bekering en innerlijke vernieuwing.

Meeleefdagen PaastriduümStilaan richten we onze blikken ook reeds naar het Paastriduüm. Jonge mannen die eventueel nadenken over het priester­schap, worden van harte uitgenodigd om het hoogtepunt van het liturgische jaar te komen meevieren op het Sint-Janscentrum. Het zijn dagen van gebed en bezinning, maar ook van ontmoeting en feest. We nemen deel aan de liturgische vieringen in de Sint-Jans­kathedraal, verenigd rond onze bisschop, Mgr. Hurkmans, die we in de loop van deze dagen regelmatig zullen treffen.

We beginnen op woensdag 16 april 2014 met de vespers om 18.00 u. (avondmaaltijd om 17.00 uur). Aansluitend vindt in de Sint-Jans­kathedraal de chrismamis plaats, waarin de priesters hun wijdingsgeloften tegenover de bisschop vernieuwen. Op Paaszondag 20 april 2014 is er ’s middags een feestelijk diner; in de loop van de namiddag begint voor de seminaristen de paasvakantie, en daarmee eindigen dan ook de mee­leef­dagen. Wie niet in de gelegen­heid is om van woensdag tot zondag aanwezig te zijn, kan natuurlijk ook op andere momenten aansluiten.

In verband met de praktische organisatie willen we je verzoeken op voorhand een seintje te geven als je wilt deelnemen.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook