Stripverhaal over paus Johannes Paulus II

donderdag, 3 april 2014

Stripverhaal over paus Johannes Paulus IIIn het kader van de aan­staande heilig­verklaring van paus Johannes Paulus II brengt uitgeverij Betsaida een reeks publi­caties over de Poolse paus (zie Betsaida.org/jpii). Samen met de Vlaamse uitgeverij Monastic werd een tweedelig strip­verhaal voor­bereid over het leven van deze paus.

Op vrijdag 11 april 2014 om 20.00 uur wordt het stripverhaal voorgesteld in de abdijkerk van de abdij van Affligem. De apostolisch nuntius in België, monseigneur Giacinto Berloco, zal het eerste exemplaar overhandigd krijgen.

Het stripverhaal bestaat uit twee delen: ‘Van Krakau tot Rome’ en ‘Onvermoeibare pelgrim’. De boeken zijn uit het Frans vertaald en worden voor Vlaanderen en Nederland uitgebracht in een coproductie van de uitgeverijen Monastic en Betsaida.

De presentatie gaat gepaard met een voordracht van paus-kenner en Tertio-redacteur Jan De Volder onder de titel “Een reus op de stoel van Petrus”. Vervolgens zal de apostolisch nuntius in België, monseigneur Giacinto Berloco, het eerste exemplaar overhandigd krijgen. De avond wordt muzikaal omkaderd door het barokensemble ‘Praeludium Vitae Aeternae’ uit Zele (B).

Na de presentatie is er tijd voor een feestelijk glas Affligem-bier (of iets anders) in het Cultureel Centrum van de Abdij.

Voor de goede organisatie vraagt men uw aanwezigheid te bevestigen op info@monastic.be.

Meer informatie

info@monastic.be
www.monastic.be

info@betsaida.org
www.betsaida.org

Locatie: Abdij van Affligem, Abdijstraat 6 te Affligem (België)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook