Kort interview met paus Franciscus

Chileense bisschop Errazuriz stelt vragen over roeping

woensdag, 23 april 2014

Vooraf aan een ontmoeting in het Vaticaan met Mgr. Juan Ignacio Gonzalez Errazuriz, bisschop van San Bernardo, Chili, ging hij in op een aantal vragen van de bisschop. De diocesane TV, Canal san Bernardo, zond het interview uit. Het is een kort interview vol van symboliek.

De bisschop

Interview mgr. Errazuriz met paus FranciscusHeilige vader, in onze landen is er vaak een gebrek aan roepingen, u weet dat. Wat zou u zeggen tegen een jongere die de roep hoort tot het priesterschap of het religieuze leven?

Paus Franciscus

Ik zou hen zeggen, “laat Jezus naar je kijken. Hij is degene die jou roept; niet de priester, niet de bisschop, zelfs niet de paus.” Het is Jezus die vol liefde naar hem kijkt, die hem de mensen laat zien en hun noden en die zegt: “Als je wilt, kun jij mij helpen.” Dus ik zou hen zeggen: “Laat Jezus elke dag een bepaalde tijd naar je kijken.” Dat is het belangrijkste.

De bisschop

En als de jongeman of vrouw die Gods roep hoort weigert of bang is om aan die roep gehoor te geven?

Paus Franciscus

Jezus heeft zelf zo iemand ontmoet. De jonge man had alle deugden van een goed mens maar aan het eind ging hij niet in op Jezus’ verzoek en Jezus was bedroefd. Ik zou hen zeggen: “kijk, je bent geheel vrij om Hem niet te volgen, maar kijk naar de droefheid in het hart van de Heer en de droefheid in de harten van hen die geen priester zullen hebben om hen te helpen met hun problemen.”

De bisschop

Prima.

Paus Franciscus

Ik hoop dat zij de stap zetten. Wees geen dwaas... Als de Heer je eenmaal bij de hand neemt, laat Hij je nooit meer los.

De bisschop

Dank u, heilige vader.

VideoVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook