Pausreliek naar Sint-Janskathedraal

Zondag van Barmhartigheid en dubbele heiligverklaring

vrijdag, 25 april 2014

Pausreliek naar Sint-JanskathedraalIn de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zal zondag een bloedreliek van de zalige paus Johannes Paulus II aanwezig zijn. Tijdens de hoogmis van 10.00 uur zal de reliek op het altaar geplaatst worden. Dit gebeurt bij gelegenheid van de heiligverklaring van de pausen Johannes Paulus II en Johannes XXIII in Rome door paus Franciscus. Dat meldt het kerkbestuur van de Bossche parochie.

Druppel bloed

De Bossche bloedreliek, bestaande uit een druppel bloed van paus Johannes Paulus II, mag uniek genoemd worden: wereldwijd bestaan er slechts vijf. In 2012, tijdens het 25-jarig jubileum van de priesteropleiding van bisdom Den Bosch werd de reliek aan het Sint-Janscentrum geschonken. Dit gebeurde op voorspraak van kardinaal Stanisław Dziwisz, de persoonlijk secretaris van Johannes Paulus II.

Processie

Direct na de H. Mis in de Sint-Janskathedraal wordt de bloedreliek in processie naar het Sint-Janscentrum aan de Papenhulst gebracht. Daar is de hele dag gelegenheid om de relikwie te vereren. Verder zijn er in het Sint-Janscentrum gedurende de dag presentaties over het leven en de spiritualiteit van de heiligverklaarde pausen.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook