Persoonlijke liefde voor de mensen

woensdag, 14 mei 2014

Het leiderschap van de priesters bestaat in een dienst van persoonlijke liefde voor de mensen“Het leiderschap van de priesters bestaat in een dienst van persoonlijke liefde voor de mensen. Een bisschop of priester die niet weet wat ten dienste staan is, is geen goede herder, ook al heeft hij nog zo vele andere kwaliteiten.” Dat zei de paus maandagmiddag 12 mei 2014 tijdens een lange, geïmproviseerde ontmoeting met studenten van de pauselijke colleges en kloosters in Rome.

De oude priesters van Buenos Aires, zo herinnert de paus, sliepen met de telefoon naast zich, toen nog geen mobiele telefoon bestond, om er voor te zorgen dat niemand zonder de laatste sacramenten zou sterven. Ze waren op elk uur beschikbaar en stonden meteen op om ter plaatse te zijn. Dat is het echte leiderschap van de priester.

Paus Franciscus beantwoorde maandag in de Paulus VI-zaal gedurende meer dan een uur op de vragen van de seminaristen en priesters die in de stad studeren.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook