Nieuwe rector universiteit

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II in Krakau

zondag, 1 juni 2014
De nieuwe rector in 2012 in de tuin van het Sint-Jans­centrum. Links de nieuwe rector Wojciech Zyzak, rechts diens voor­ganger als decaan van de faculteit theologie, Prof. Jan Daniel Szczurek.

 

Bisschop Hurkmans en Mgr. Van Calster met Prof. Zyzak en diens secretaris, Dr. Marian Pólchlopek.

 

De historische gebouwen van het rectoraat van de universiteit, aan de voet van de Wawel-burcht in Krakau.

Enkele dagen geleden is bekend­gemaakt dat de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II in Krakau een nieuwe rector heeft gekregen.

Prof. Dr. Hab. Wojciech Zyzak, professor van het vak ‘geschiedenis van de spiritualiteit’ en nog maar sedert enkele jaren decaan van de Faculteit Theologie, werd verkozen tot rector van de universiteit. De benoeming werd bekrachtigd door kardinaal Stanislaw Dziwisz, de voormalig privé-secretaris van paus Johannes Paulus II, aartsbisschop van Krakau en grootkanselier van de universiteit.

Op 8 september 2012 maakte professor Zyzak deel uit van de delegatie van de Universiteit, die aanwezig was bij het 25-jarige jubileum van het Sint-Janscentrum. In het kader van onze samen­werking met de universiteit hadden we reeds in het verleden verschillende en zeer aangename contacten met Prof. Zyzak.

Over enkele weken bezoekt de nieuwe rector het seminarie opnieuw in het kader van een baccalaureaats­examen van enkele studenten.

We feliciteren de nieuwe rector van harte en we wensen hem veel zegen en inspiratie toe bij deze nieuwe, belangrijke verantwoorde­lijkheid. Moge de heilige paus Johannes Paulus II, in de wake van wiens heilig­verklaring de nieuwe rector verkozen werd, voor hem en voor de universiteit die zijn naam draagt, ten beste spreken.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook