Kruisjes van paus Franciscus

donderdag, 12 juni 2014

Met paus Franciscus hebben we een geweldige nieuwe paus. Door zijn eenvoud, ontwapenende openheid en daadkrachtige optreden spreekt hij tot de verbeelding van vele mensen en is hij een geweldig voorbeeld voor katholieken en niet-katholieken. Uitgeverij Betsaida heeft speciaal een viertal kruisjes van paus Franciscus aan het assortiment toegevoegd.

Kruisjes van paus FranciscusHet gaat om het orginele pauskruis, dat ontworpen werd door de Italiaanse kunstenaar Antonio Vedele ( * 1930 - † 1997). Op het kruis staat de Goede Herder, met een lammetje op zijn rug, en op de achtergrond de kudde met schapen. Bovenaan het kruisje staat een duif afgebeeld als symbool voor de Heilige Geest.

De symboliek van deze afbeelding gaat terug op Jezus’ gelijkenis van het verloren schaap:

Als iemand honderd schapen heeft en één daarvan dwaalt af, zal hij dan niet de negenennegentig andere in de bergen achterlaten en het verdwaalde schaap gaan zoeken? Als het hem lukt het te vinden, dan zal hij, dat verzeker Ik jullie, zich daarover meer verheugen dan over de negenennegentig die niet afgedwaald waren.’ (Mt 18,12-13)

Voor wie het optreden van paus Franciscus enigszins volgt, is duidelijk dat deze gelijkenis over het terugvinden van mensen ‘in de periferie’ tot het hart van de zending van de paus behoort.

 

Muur- of borstkruis

Muur- of borstkruis

Dit zware muurkruis of borstkruis heeft bovenaan een oogje waarmee het aan de muur kan worden bevestigd. Het kruisje is excl. oog 7cm hoog en 48 mm breed.

Prijs: € 4,=

Staand kruisje

Staand kruisje

Het staande kruisje heeft een magnetische voet waarmee hij stevig staat op een metalen ondergrond. Het kruisje is 70mm hoog en 46mm breed. Met voet is het kruisje 80mm hoog.

Prijs: 7,50

Zilveren hangertje

Zilveren hangertje

Dit prachtige zilveren (ARG 925) hangertje kan gedragen worden aan een kettinkje om de hals. Het kruisje is 20mm hoog en 14mm breed.

Prijs: € 9,50

Wijwaterbakje

Wijwaterbakje

Het wijwaterbakje bestaat uit een mooi houten plankje met daarop een zwaar kruis. Onderaan zit een metalen wijwaterbakje en bovenaan een oog in het hout. Het kruisje is 10cm hoog en 7 cm breed. Het totaal is circa 16cm hoog en 8½cm breed.

Prijs: € 19,50

BestellenVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook