Vier nieuwe priesters voor het bisdom!

zaterdag, 29 mei 2010

Onder grote belangstelling heeft mgr. Drs. A.L.M. Hurkmans op zaterdag 29 mei tijdens een sfeervolle viering in de Sint-Janskathedraal vier mannen tot priester gewijd, een vreugdevol en hoopvol teken in deze tijd.

Familie en vrienden van de wijdelingen, vertegenwoordigers van de stageparochies, leden van de gebedskring van het seminarie, broeders in het ambt, en vele anderen mochten horen en zien hoe deze mannen in vertrouwen op God hun jawoord aan God uitspraken om herder te worden van Zijn kudde. Vooraf aan de wijding, op vrijdag 28 mei heeft de seminariegemeenschap tezamen met een verheugend aantal geïnteresseerden in de opleiding, de bescherming van de Moeder Gods afgesmeekt in de aloude Akathistoshymne.

De wijdelingen zullen benoemd worden in de volgende parochies:
Hans van der Donk wordt kapelaan in de parochie van de H.Brigida in Geldrop, Francis de Meyer in de pastorale Eenheid Bommelerwaard, Theo Lamers in de Martinus- en Jozefparochie in Cuijk en Jacques Grubben tenslotte de Petrusparochie in Boxtel.

In verschillende kerken van hun stageparochies zullen zij een eerste mis celebreren in een feestelijke viering van de heilige Eucharistie. Maandagavond 31 mei viert de seminariegemeenschap samen met de Barmhartige Zusters van de H.Carolus Borromeus, die de neomisten tijdens hun retraite vooraf aan de wijding gastvrijheid geboden hebben, de eucharistieviering met neomistenzegen om 18.00 uur in de kapel van het Sint-Janscentrum.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook