Opening studiejaar diakenopleiding

zondag, 31 augustus 2014

Vrijdagavond 29 augustus 2014 was de opening van het nieuwe studiejaar van de opleiding tot permanent diaken, samen met die van het diocesaan vormings­centrum met de cursussen ‘groeien in geloof’ en ‘geloven in groei’.

Dit jaar was de start niet in het Sint Janscentrum aan de Papenhulst maar bij de missie­zusters van het Kostbaar Bloed in hun missie­klooster van het Heilig Bloed te Aarle-Rixtel.

Voor de diaken­opleiding een bijzondere plaats. Het Sint-Janscentrum is immers in 1987 ook begonnen in dit klooster omdat de aanpassingen voor het seminarie in het gebouw aan de Papenhulst toen nog niet gereed waren. Ook waren de zusters tot medio 2007 de zorgzame noot binnen het seminarie omdat zij tal van taken waaronder de receptie voor hun rekening namen.

Vandaag begon de opening met een stemmige eucharistie­viering samen met de klooster­zusters, waarna we gastvrij onthaald werden met een passende maaltijd gevolgd door een uitleg over de orde, hun klooster en de bijbehorende geschiedenis welke op een originele en spran­kelende manier - die tevens getuigde van een intens geloof - werd gegeven door zuster Madeleine Bouman.

De bijeen­komst werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. Waarna de mensen huiswaarts gingen in de wetenschap dat de cursussen van het vormings­centrum voorlopig plaats zullen vinden in het bisschop­pelijk bureau aan de Parade in Den Bosch en de diaken­opleiding tot januari in het klooster zal plaats­vinden. Dit alles omdat men in het Sint-Janscentrum op dit moment bezig is met een nood­zakelijke renovatie, waardoor wij daar nog niet terecht kunnen.

Ik wil afsluiten met het uitspreken van onze dank aan de zusters voor hun medewerking om een en ander op deze manier hun mede­werking te verlenen.

Hans Beks
3e jaar diakenopleidingVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook