Priesteropleiding weer met enthousiasme van start

Met o.a. bezoek aan de zusters Clarissen in Eindhoven

maandag, 8 september 2014

Traditie­getrouw begint het studie­jaar van de priester­opleiding op 8 september, het feest van de Geboorte van de Moeder Gods. Dit jaar zijn we reeds aan de voor­avond begonnen, op zondag 7 september 2014.

Priesteropleiding weer met enthousiasme van startWe zijn heel blij dat we dit studie­jaar 4 nieuwe priester­studenten mogen verwelkomen; een van hen vervoegde zich reeds in de loop van het vorige semester bij ons.

We openden het studie­jaar met een bezoek aan de zusters Clarissen in Eindhoven. Sedert verschillende jaren bestaat een band tussen deze klooster­gemeen­schap en onze priester­opleiding: de zusters hebben elk een seminarist ‘geadop­teerd’ voor wie ze in het bijzonder bidden, en wij dragen in de kapel de H. Mis op voor het welzijn van de zusters. Het was een mooie en zegenrijke ervaring om deze zusters nader te kunnen ontmoeten en naderhand tezamen met hen de vespers te bidden.

Aansluitend keerden we terug naar Den Bosch, waar op een plechtige wijze de kapel weer in gebruik werd genomen. Vanwege verbouwingen was de kapel gedurende de hele vakantie ontoegankelijk. In aanwezig­heid van de bisschop hebben we het H. Sacrament en de relikwie van de heilige Johannes Paulus II vanuit de noodkapel weer over­gebracht naar de seminariekapel. Daar heeft Mgr. Hurkmans de Eucharistie opgedragen bij kaarslicht, want de electri­citeits­aan­sluitingen zijn nog niet geheel heraan­gelegd.

Als afsluiting van deze dag kregen we in het bisschopshuis een feestelijk diner aangeboden in aanwezig­heid van de bisschop. Het was een mooie en gezellige dag met nieuwe en en met reeds meer vertrouwde priester­studenten.

We bidden om Gods zegen over een nieuw jaar van opleiding en vorming!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook