Diakenwijding

Zaterdag 8 november 2014 om 10.30 uur

donderdag, 30 oktober 2014

Diakenwijding 9 november 2013Zaterdag 8 november a.s. zal om 10.30 uur in de Sint Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch de diakenwijding plaatsvinden van Alexis Szejnoga (permanent diaken), Piet de Jong (transeunt diaken) en Willem Renders (transeunt diaken).

Alexis Szejnoga

Alexis Szejnoga, 38 jaar, is gehuwd en vader van twee kinderen en woont in Udenhout. Hij heeft theologie gestudeerd en was als pastoraal werker werkzaam. Hij zal als diaken gaan werken in Berkel-Enschot.

Piet de Jong

Piet de Jong, geboren in 1942 te Oss. Hij is werkzaam geweest in het onderwijs als adjunct-directeur van de Pabo, als directeur van een lerarenopleiding, later in landelijke onderwijsbesturen. Hij is vader van twee kinderen en sinds enkele jaren weduwnaar.

Willem Renders

Willem Renders, is 34 jaar en geboren in Dolcedo (Noord-Italië). Zijn ouders zijn beide Nederlanders, maar wonen nog steeds in Italië. Na zijn middelbare school in Italië verhuisde hij naar Eindhoven, waar hij elektrotechniek studeerde en in 2004 afstudeerde. Daarna begon hij aan de priesteropleiding in het Sint-Janscentrum.

Piet de Jong en Willem Renders hopen in mei 2015, samen met Herman Schaepman, die reeds in Rome de diakenwijding ontvangen heeft, de priesterwijding te ontvangen.

Na afloop van de wijdingsplechtigheid is er gelegenheid tot feliciteren in het Bisdomkantoor en in de bouwloods (achter de Kathedraal).Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook