Jaarlijkse retraite voor diakens in opleiding

Weekend van 23 t/m 25 januari in Bonheiden, Belgiƫ

maandag, 26 januari 2015

Van vrijdag 23 januari tot en met zondag 25 januari 2015 heeft de diakenopleiding van het bisdom de jaarlijkse retraite voor de diakens in opleiding gehouden in het klooster Bethlehem te Bonheiden (België).

Groepsfoto retraite diakens in opleiding 2015De vierdejaars Hans Beks, Rien vd Zanden en Henri Vermeulen en de tweedejaars Geert Eijsbouts en Rein Schravendeel hebben gedurende 3 dagen samen met de zusters Benedictinessen gewoond, gebeden, gegeten en gesproken. Het is heel bijzonder om te zien hoe deze kleine maar ook broze gemeenschap jaar in, jaar uit in staat is de gastvrijheid naar de Regel van St Benedictus op een zo geweldige manier vorm te geven. In die zin was de terugkeer naar Bonheiden een beetje thuis komen voor de diakens in opleiding.

Tijdens de retraite zijn inleidingen gegeven door mevr. Ellen Kleinpenning van het Diocesaan Vormingscentrum over het thema: “Met de Heer aan tafel gaan je de ogen open”. De inleidingen voerden de diakens in opleiding door het gehele Lucas Evangelie en reikte verdieping aan over het onderwerp van de Eucharistie.

De hoge kwaliteit van de inleidingen en de inspirerende wijze waarmee deze gebracht werden, hebben een zeer goede invloed gehad op het gehele programma, dat als gebruikelijk onder leiding stond van diaken Ton Schepens.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook