Boekpresentatie met Costanza Miriano

Boeken: Trouw en wees onderdanig / Trouw en sterf voor haar

zondag, 8 februari 2015

Betsaida publiceert twee bijzondere boeken die wereldwijd voor nogal wat ophef hebben gezorgd: ‘Trouw en wees onderdanig’ en ‘Trouw en sterf voor haar’. Schrijfster Costanza Miriano is zelf aanwezig bij de presentatie op vrijdag 13 februari.

Costanza Miriano

Costanza MirianoCostanza Miriano (* Perugia, Italië 1970) studeerde klassieke talen en journalistiek. Ze werkt bij de Italiaanse zenders RAI en TG3 en ze is verbonden aan Avvenire, Il Timone, Credere en Il Foglio. Sinds het verschijnen van haar eerste boek in 2011 (tientallen herdrukken) lokt ze wereldwijd zeer gevarieerde reacties uit. Van erg afwijzend tot uiterst enthousiast, haar standpunten over o.a. de rolpatronen van man en vrouw en over de betekenis van het feminisme laten niemand onberoerd.

Twee boeken

In februari 2015 verschijnen in Nederlandse vertaling:

Costanza Miriano: Trouw en wees onderdanig

Costanza Miriano: Trouw en sterf voor haar

Trouw en wees onderdanig

Trouw en wees onderdanig werd een internationale bestseller, in verschillende landen heeft het boek stof doen opwaaien door de thema’s die Costanza aanraakt en de taboes die ze - op haar eigen, vlotte manier - doorbreekt.

Toen ik dit boek drie jaar geleden schreef, rekende ik uit dat als mijn moeder er een twintigtal exemplaren vankocht (puttend uit het welbekende potje ‘Fonds voor eigenaardige Ideeën van Kinderen’) en zij ook aan alle tantes, leraressen van de middelbare school en ateltiekleraressen zou vragen dit te doen - en ik zou hetzelfde doen met mijn vriendinnen - dan zouden we de verkoop ervan omhoog kunnen laten schieten en er zo’n twee- à driehonderd exemplaren van kunnen verkopen alsof het niets was. Nooit had ik gedacht dat tienduizenden mensen het zouden lezen; onafhankelijk van mijzelf, en voor mij ook een beetje onverklaarbaar, is door mond-tot-mondreclame het balletje gaan rollen, voortdurend aan het rollen gebleven en zo groot geworden dat het een lawine werd.


Trouw en sterf voor haar

Trouw en sterf voor haar is een vervolg op Trouw en wees onderdanig. In verschillende landen hebben haar boeken stof doen opwaaien door de thema’s die Costanza aanraakt en de taboes die ze - op haar eigen, vlotte manier - doorbreekt.

Ik probeer hoe dan ook om nauwkeurig alle eenlettergrepige woorden waarmee mijn man me antwoordt te ontcijferen. Dat doe ik omdat ik een labiel persoon ben. Hij heeft me al meerdere keren gezegd dat hij de communicatie tot het strikt noodzakelijke probeert te beperken, voorals als hij moe is (onlangs zaten we in de auto toen een omgevallen boom de doorgang versperde; hij beperkte zich er toe de boom aan te wijzen. Dat was zijn hele bijdrage aan het gesprek gedurende een half uur). Maar inmiddels weet ik dat hij me waardeert. Hij spreekt het alleen niet uit. Hij doet zoals John Wayne in Rio Bravo: ‘Als je je aan iemand anders vertoont in die jurk, laat ik je arresteren’. ‘Oh schat! Wat heb je er lang over gedaan!’ ‘Waarover?’  ‘Mij te zeggen dat je van me houdt!’ Daarom raak ik ontroerd als mijn man me, de deur dichtgooiend zegt: ‘Schat, ik heb je gemist’.


Boekpresentatie

Costanza Miriano komt naar Nederland voor de presentatie van beide boeken. Uitgeverij Betsaida nodigt de belangstellenden graag uit voor de persvoorstelling van deze publicaties op vrijdag 13 februari. De auteur is beschikbaar voor vragen en interviews (in het Engels). Graag een kort bericht van uw komst in verband met de praktische organisatie (073-6123055). Bij de uitgeverij zijn recensie-exemplaren te verkrijgen.

Details

Datum:
Vrijdag 13 februari 2105
Tijd:
17.00u - 18.00 uur
Locatie:
Papenhulst 4, 5211 LC ’s-Hertogenbosch
Telefoon:
(073) 612 30 55
E-mail:
info@betsaida.org

Contact:
Yvonne Koopman
Telefoon:
(06) 83 45 14 25
E-mail:
yvonne@sneptekst.nl

Info boeken:
www.betsaida.org
Info auteur:
costanzamiriano.com


Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook