Gebedsdag - Reeds meer dan 100 aanmeldingen!

Zondag van de goddelijke barmhartigheid - 12 april 2015

dinsdag, 7 april 2015

Uitnodiging gebedsdag 12 april 2015Op 13 maart 2015 heeft Paus Franciscus aangekondigd dat hij, naar aanleiding van het 50-jarige jubileum van de sluiting van het Tweede Vaticaans Concilie, een buitengewoon Heilig Jaar van de Barmhartigheid uitroept. Dit Heilig Jaar loopt vanaf het feest van de Onbevlekte Ontvangenis op 8 december 2015 tot het hoogfeest van Christus, Koning van het heelal, op 20 november 2016.

De plechtige aankondiging van het Heilig Jaar gebeurt met de lezing van de pauselijke Bulle aan de Heilige Poort van de Sint-Pieter, op zondag 12 april, de zondag van de goddelijke barmhartigheid. Op deze zondag vindt in het Sint-Janscentrum ook de gebedsdag plaats, die dit jaar bijzonder in het teken van de barmhartigheid staat.

Mgr. Van Calster zal bij deze gelegenheid spreken over Zuster Faustina en het mysterie van de goddelijke barmhartigheid. Gedurende de hele dag is er ook gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van verzoening en tot eucharistische aanbidding.

Vooraf aanmelden is gewenst in verband met de praktische organisatie.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook