Italiƫ: doodzieke wijdeling geeft eerste zegen aan paus

vrijdag, 17 april 2015

De pas gewijde Salvatore Mellone geeft via de telefoon de zegen aan paus FranciscusDe doodzieke Salvatore Mellone (38) heeft donderdag zijn eerste zegen als priester aan paus Franciscus gegeven. De paus had hem daar dinsdag telefonisch om gevraagd.

‘Diepste wens’

Salvatore Mellone werd een paar jaar geleden gediagnosticeerd met een ongeneeslijke ziekte en zit nu in de terminale fase. Hij werd donderdag in zijn ouderlijk huis door de aartsbisschop van Trani-Barletta-Bisceglie, mgr. Giovanni Battista Pichierri, tot priester gewijd. Daarmee ging voor Mellone zijn diepste wens in vervulling, melden diverse Italiaanse media.

Toestemming

De aartsbisschop had van de Congregatie voor de Clerus en de rector van het seminarie toestemming gekregen om Mellone tot priester te wijden, hoewel hij nog niet zijn vorming aan het seminarie voltooid had.

Eerste zegen

Na afloop van de wijding sprak hij telefonisch zijn eerste zegen als priester uit voor paus Franciscus. In de parochiekerk van zijn woonplaats volgden 600 mensen de wijdingsplechtigheid via grote beeldschermen. Mensen raakten ontroerd toen de doodzieke Mellone een passage van St.-Paulus uit de brief aan de Romeinen citeerde: “Ik ben ervan overtuigd, dat noch de dood noch het leven, noch engelen noch boze geesten, noch wat is noch wat zal zijn, en geen macht in den hoge of in de diepte, noch enig wezen in het heelal ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, die is in Christus Jezus onze Heer.”

(met toestemming overgenomen van Katholiek Nieuwsblad)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook