Neomistenmis

woensdag, 3 juni 2015

Het is altijd weer een bijzondere plechtigheid - de eerste Eucharistieviering van een pasgewijd priester. In de vroege maandagavond verzamelden de seminariegemeenschap en kerkgangers, zich in de kapel van het seminarie voor de neomistenviering.

In aanwezigheid van Mgr. Hurkmans, rector De Rycke en de priesters die in het Sint-Janscentrum aanwezig waren hebben we de eucharistie gevierd. Hoofdcelebrant was Willem Renders en de preek werd verzorgd door Piet de Jong. De derde neomist, Herman Schaepman was door verplichtingen elders en niet in de gelegenheid deze Eucharistie mee te vieren.

Het is een bijzonder en heilig moment, te midden van degenen met wie de neomisten een aantal jaren hebben opgetrokken en het dagelijks leven rondom studeren, bidden en wonen hebben gedeeld. Na afloop van de viering werden de kerkgangers in de gelegenheid gesteld de neomistenzegen te ontvangen.

Als afsluiting van dit feestelijke weekend werd het diner genoten. Hierbij waren ook de zusters te gast waar de wijdelingen tijdens de retraite als voorbereiding op de wijding te gast mochten zijn.

Dankbaar zijn we voor drie nieuwe priesters, dankbaar voor de weg die zij met de Heer gaan en de tijd dat zij deel uitmaakten van onze gemeenschap.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook