Europascouts en -gidsen

Zondag 12 juli 2015 - Informatiebijeenkomst - Sint-Janscentrum

zaterdag, 27 juni 2015

Europascouts op het KJD FestivalDe Inter­na­tio­nale Unie van Europa­scouts en -Gidsen gaat terug op de inspi­ratie van de Jezuïet Jacques Sevin, binnen de scouting­tra­ditie van Robert Baden-Powell. Ont­staan in de vijf­tiger jaren, in de na-oor­log­se periode, stellen de Europa­scouts zich ten dienste van de opbouw van een christelijk Europa.

De vijf doelstellingen van de Europascouts zijn: gezondheid, karaktervorming, een aanvoelen voor het concrete en voor de schepping, een geest van dienstbaarheid en de openheid voor God. Er zijn ca. 55.000 Europascouts, verspreid over nagenoeg alle landen van Europa.

Ook in Nederland zijn initiatieven om patrouilles Europascouts op te zetten. In Den Haag starten er in september jongens- en meisjespatrouilles. We willen graag onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook in het zuiden van het land een groep Europascouts op te richten.

Informatiebijeenkomst op zondag 12 juli 2015

Daartoe nodigen we alle geïnteresseerden graag uit tot de informatiebijeenkomst op zondag 12 juli 2015 van 16.00u tot 18.00u in het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, 5211 LC ’s-Hertogenbosch. Er zullen scouts en gidsen uit Den Haag en uit België aanwezig zijn om de werking en doelstellingen van de Europascouts nader toe te lichten.

Europascouts op het KJD FestivalMet deze uitnodiging richten we ons graag tot een zo breed mogelijke groep: families, priesters, mensen die actief zijn in het pastoraat of in kerkelijk jongerenwerk, jongeren die interesse hebben om zich mogelijk op één of ander wijze te engageren in het project. Wij zijn u dankbaar indien u deze uitnodiging wilt doorgeven aan andere potentiële geïnteresseerden.

Praktische details

Vanwege de praktisch organisatie willen we u verzoeken om (graag voor 10 juli a.s.) een kort bericht te geven van uw komst. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het Sint-Janscentrum.

Filmpjes

Europascouts WebTVOp een speciale website staan een serie filmpjes die een goede indruk geven van de Europascouts.

Meer informatieVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook