Eredoctoraat in Krakau voor emeritus-paus Benedictus XVI

dinsdag, 7 juli 2015

Eredoctoraat in Krakau voor emeritus-paus Benedictus XVIOmwille van zijn theologische bijdrage aan de zorg voor de eredienst en voor gewijde muziek heeft Paus Benedictus XVI in het pauselijke verblijf in Castel Gandolfo een tweevoudig eredoctoraat gekregen vanwege de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II in Krakau en vanwege de Akademie voor Muziek in dezelfde stad.

Het is met de Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie dat het Sint-Janscentrum sedert enkele jaren samenwerkt.

Naar aanleiding van de hoge onderscheiding, die hem toegekend werd, hield emeritus-paus Benedictus XVI een toespraak, overigens de eerste publieke voordracht na zijn terugtreden. Benedictus haalde in zijn rede persoonlijke herinneringen op, onder andere aan paus Johannes Paulus II.

“Ik kan momenteel alleen maar heel hartelijk danken voor de eer, die u mij met dit Doctoratus honoris causa betoond hebt. Mijn dankbaarheid gaat bijzonder uit naar de grootkanselier, de goede kardinaal Stanisław Dziwisz, en naar de academische autoriteiten van beide akademische instellingen. Ik ben er bijzonder om verheugd, dat op deze wijze mijn band met Polen, met Krakau, met het vaderland van onze grote heilige Johannes Paulus II zich nog verdiept heeft. Zonder hem is ook mijn eigen geestelijke en theologische weg ondenkbaar.”

Video

Op onderstaand filmpje is te zien hoe Professor Wojciech Zyzak, de rector van de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II in Krakau, aan paus Benedictus de bul overhandigt. Professor Zyzak was al meermaals te gast in het Sint-Janscentrum, recentelijk nog was hij één van de sprekers bij het colloquium over de secularisatie in Europa.

LinksVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook