Zuiderse klanken in het seminarie

Coral Unicanto en Brabants Kamerkoor op bezoek

woensdag, 9 september 2015

Coral Unicanto en Brabants Kamerkoor op bezoekOp donderdag 10 september waren de koren Coral Unicanto en Brabants Kamerkoor te gast in het Sint-Janscentrum. Het Braziliaanse koor Coral Unicanto brengt een tegenbezoek aan het Brabants Kamerkoor, dat vorig jaar te gast was in Brazilië.

Bij een verkenning van de Lage Landen mag een bezoek aan de mooiste kathedraal van Nederland natuurlijk niet ontbreken. Vanwege contacten met het seminarie bezochten de koorleden ook het Sint-Janscentrum en gebruikten ze er het middagmaal.

Te gast waren ook de paters Karmelieten uit de bedevaartsplaats Handel, die eveneens uit Brazilië komen. Het middagmaal vond plaats in een muzikale en zuiderse atmosfeer.

Voor het koorprogramma van deze dagen, zie onderstaande informatie.

Encontro Unicanto - Braziliaanse koormuziek

  • Donderdag 10 september 2015, workshops, Koningszaal (op het KW1c terrein), Den Bosch
  • Vrijdag 11 september 2015, 20.15 uur, concert, Grote Kerk, Den Bosch

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan heeft het Brabants Kamerkoor in oktober 2014 een koorreis naar Brazilië gemaakt en in Londrina meegedaan aan een korenfestival. Dat festival werd georganiseerd door Coral Unicanto. Zij brengen van 8 tot 12 september 2015 een tegenbezoek aan Nederland. We gaan Den Bosch en omgeving Braziliaans laten zingen en swingen.

Op 10 september presenteren Brabantse kamer- en kinderkoren zich en zij participeren in een workshop Braziliaans zingen o.l.v. maestro José Mário Tomal. Dit vind plaats in de Koningszaal van het Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2 in Den Bosch. – 14.30 en 18.30 uur. Toehoorders zijn welkom.

Op 11 september geven we samen een afsluitend concert met een volledig Braziliaans programma, ‘Encontro Unicanto’ in de Grote Kerk op het Kerkplein in Den Bosch, waarbij het publiek de Braziliaanse melancholie èn dynamiek kan ervaren. Aansluitend is er voor alle aanwezigen een hapje en een drankje.

Toegangskaarten voor het concert zijn te verkrijgen via de website www.brabantskamerkoor.nl of aan de kerk.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook