Vijfde sterfdag Pater J. Groenen msc

donderdag, 22 oktober 2015

Schilderij pater Groenen onthuldOp 22 oktober 2010, vandaag exact vijf jaar geleden, overleed Pater J. Groenen msc. Pater Groenen was de eerste spirituaal van het Sint-Janscentrum. Tezamen met de toenmalige rector Hurkmans behoorde hij tot de oprichters van ons huis.

Door zijn vriendelijkheid en goedheid heeft Pater Groenen, als een ervaren biechtvader, veel betekend voor verschillende generaties priesters en seminaristen van de Bossche priesteropleiding.

De seminariegemeenschap herdenkt pater Groenen vandaag met grote dankbaarheid. We hebben vanochtend de Eucharistieviering tot zijn intentie opgedragen.

Pater Groenen blijft ook in ons huis aanwezig door het portret, dat geschilderd werd door Henk Groenendaal, en dat naar aanleiding van de eerste sterfdag onthuld werd in aanwezigheid van de toenmalige apostolisch nuntius Mgr. Dr. F. Bacqué (zie: in het Sint-Janscentrum een portret onthuld van Pater Groenen).

Moge Pater Groenen rusten in vrede!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook