Pausrelikwie op reis

zaterdag, 14 november 2015

Naar aanleiding van het zilveren jubileum mocht het Sint-Janscentrum in 2012 op voorspraak van kardinaal Dziwisz een bloed­relikwie van de heilige Paus Johannes Paulus II ontvangen. De relikwie staat op een ereplaats in de seminarie­kapel, waar vele mensen regelmatig een kaarsje komen branden.

Occasioneel wordt de relikwie ook wel eens uitge­leend aan parochies, die een bijzondere viering ter ere van de Poolse paus hadden.

Tour 2015

Sinds zondag maakt de relikwie echter een grotere reis, namelijk doorheen Letland. Ons bereikte de vraag of de relikwie een rondgang zou mogen maken doorheen verschillende bisdommen en parochies. Omdat paus Johannes Paulus II zelf ook bekend stond als een fervent apostolisch reiziger, konden we deze vraag moeilijk weigeren.

Op zondag 22 november is de relikwie bijvoorbeeld in de kathedraal van het nationale bede­vaarts­oord Aglona.

We zullen de relikwie gedurende twee maanden missen in onze seminarie­kapel. Op zondag 8 november werd de relikwie reisklaar gemaakt onder het toeziend oog van gelegen­heids­mis­dienaars Paul, Luuk en Sofie.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook