Jaarlijkse retraite diakens in opleiding

Weekend 22 t/m 24 januari • Benedictinessenabdij Bonheiden (B)

maandag, 25 januari 2016

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse retraite voor de diakens in opleiding plaats in de abdij Bethlehem in Bonheiden, België. De drie eerstejaars John de Vet, Patrick van den Broek en Erik Zonnenberg en derdejaars Geert Eijsbouts en Rein Schravendeel leefden samen met docente Ellen Kleinpenning mee in het monastieke ritme van de monialen.

Diakenretraite 22 t/m 24 jan 2016Er is volop gebeden, gezongen, gesproken, gegeten en gemediteerd. De abdij ontvangt al vele jaren uitermate gastvrij onze diakenstudenten en vele diakens weten later hun weg naar Bonheiden te vinden. Tijdens de retraite verzorgde mevr. Kleinpenning conferenties over de overtocht van de apostelen, om van leerlingen naar vrienden van Jezus toe te groeien. En aldus hoe deze overtocht in wezen ook afgelegd wordt door onze diakens in opleiding. De beschouwende en verstillende sfeer van de abdij droeg wederom uitermate bij aan de eerste verwerking van de mooie conferenties.

In het voorbije jaar heeft de abdijgemeenschap ondersteuning gekregen door de komst van de Moriya-gemeenschap in de abdij. Onze groep werd op zondag eveneens warm onthaald in een zijvleugel van de abdij, waar gezinnen, gehuwden en ongehuwden, onder leiding van een priester, gezamenlijk hun geloof mogen beleven. De gemeenschap bewoont een afgescheiden gedeelte van het gebouw, heeft door de week eigen vieringen en  werkzaamheden, maar viert in het weekend samen met de monialen de gebeds- en Eucharistievieringen. Met de dragende stemmen van ‘The Deacons’ en de Moriyaleden klonk aldus de koorzang aldus bijzonder harmonieus en gevuld tijdens de weekendvieringen.

Onze diakens in opleiding mogen terugkijken op een bijzonder inspirerend retraiteweekend.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook