Overlijden rector Peijnenburg

vrijdag, 26 februari 2016
Archieffoto Rector Peijnenburg
Archieffoto Rector Peijnenburg

Op vrijdag 26 februari is te Tilburg overleden Dr. Jan Peijnenburg. Rector Peijnenburg was een regelmatige gast in het Sint-Janscentrum, zowel bij de eucharistievieringen als tijdens de maaltijden. In het verleden verzorgde hij ook de colleges ‘Inleiding in de geschiedenis van het bisdom van ’s-Hertogenbosch’.

Naast de geschiedenis van ons bisdom, Van Roomsche zegeningen en paapsche stoutigheden, schreef rector Peijnenburg ook twee boeken over de geschiedenis van de Bossche priesteropleiding: De lange weg van Papenhulst naar Papenhulst. Vijf eeuwen priesteropleiding in het bisdom ’s-Hertogenbosch en Bezieler en stichter. Paus Johannes Paulus II, Mgr. J. ter Schure sdb en de oprichting van het Sint-Janscentrum.

Postuum zal in de komende weken bij Betsaida een boek verschijnen van zijn hand over Mgr. Bekkers, uit wiens handen rector Peijnenburg de priesterwijding ontving.

De seminariegemeenschap is rector Peijnenburg dankbaar voor zijn voorbeeld van trouwe dienst als priester van de Kerk. Moge hij rusten in vrede!

Uitvaart

De plechtige uitvaart wordt gehouden op vrijdag 4 maart vanaf 10.30 uur in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook