Europascouts... om u te dienen

Mooie mini-eurojam in Sint-Janscentrum

zondag, 13 maart 2016

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart hielden een negentigtal Europascouts en -gidsen een mini-eurojam in Brabant.

Zaterdag werd er gekampeerd in Helvoirt, met kampvuur en met overnachting in tenten. Op zondagochtend maakten de Europascouts een bedevaart naar ’s-Hertogenbosch. Een groep nam deel aan de eucharistieviering in de Sint-Jan, anderen vierden de Mis in de seminariekapel.

Terwijl de ouders van kandidaat-scouts een inleiding kregen over de werking en de doelstellingen van de beweging, hielden de scouts en gidsen hun spelen in de seminarietuin. Naderhand kregen ze in verschillende groepen een catechese door p. Edouard Marot en Mevr. Alicia Beauvisage over de betekenis van de toewijding aan het H. Hart van Jezus. Deze inspirerende plechtigheid werd aansluitend in de seminariekapel gevierd, met de toewijding van de beweging door de nationaal verantwoordelijken voor de Europascouts en -Gidsen Nederland.

Daarna volgden, in de tuin van het Sint-Janscentrum, de plechtige beloften van een aantal scouts, waaronder de nieuwe groepsleider voor de groep Den Bosch-Tilburg, en een aantal gidsen.

De mooie tweedaagse, onder een stralende zon, werd afgesloten met de feestelijke vreugdekreet van de Europascouts, waarbij de beretten in de lucht geworpen worden: ‘Ad Mariam… Europa’!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook