Boek docent moraaltheologie Sint-Janscentrum

Barmhartigheid als prioriteit

dinsdag, 22 maart 2016

Barmhartigheid als prioriteitPastoor Marc Timmermans, docent moraaltheologie aan het Sint-Janscentrum, heeft een boekje geschreven waarin hij uiteenzet hoe het thema van de barmhartigheid, dat paus Franciscus erg beklemtoont, geworteld is in de theologie die o.a. door paus Johannes Paulus II werd verkondigd.

De tekst is gebaseerd op een lezing die pastoor Timmermans hield tijdens de vorige ontmoetingsdag van de Gebedskring van het Sint-Janscentrum.

Zowel paus Johannes Paulus II als paus Franciscus hebben de barmhartigheid van God verkondigd als een geschenk en een opdracht. Een geschenk, omdat God ons allen persoonlijk omarmt zoals de vader in het evangelie zijn verloren zoon. Een opdracht omdat barmhartigheid, evenals liefde, niet voor zich gehouden kan worden zonder dat het uitdooft of verloren gaat. In dit korte schrijven geeft de auteur aan dat in de overtuiging van deze pausen barmhartigheid in het centrum staat van het christelijk getuigenis, de evangelisatie. En nu wellicht meer dan ooit.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook