Asia Bibi binnenkort voor het gerecht

woensdag, 19 januari 2011

In november heeft u op onze website kunnen lezen over onze zorg voor het leven van de Pakistaanse christin Asia Bibi. Beantwoordend aan de oproep van paus Benedictus heeft het Sint-Janscentrum deelgenomen aan de handtekeningenactie om deze moeder van vijf kinderen, ter dood veroordeeld voor godslastering, vrij te krijgen.

Asia Bibi binnenkort voor het gerechtBinnenkort zal Asia Bibi overgebracht worden naar een andere gevangenis. Volgens een rapport van de Pakistaanse Geheime Dienst zal zij vanwege de bedreigingen die zij heeft ontvangen overgebracht worden naar een vrouwengevangenis voor haar eigen veiligheid.

Het transport naar deze gevangenis kent grote gevaren evenals haar aanwezigheid in de rechtszaal. Zij zal zeer kwetsbaar zijn voor een mogelijke aanslag door extremisten.

De Masihi Foundation, de enige organisatie die haar gerechtelijk bijstaat en haar familie ondersteunt, probeert er alles aan te doen om het transport extra te beveiligen met eigen mensen die meerijden in het konvooi.

Mogelijk zal Asia Bibi aan het eind van deze maand terechtstaan. Wilt u meer informatie is te vinden op de Engelstalige website www.asianews.itVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook