De KISI’s in het Sint-Janscentrum

zaterdag, 9 april 2016

Op zaterdag 9 april 2016 waren de KISI Kids te gast in het Sint-Janscentrum. Aanleiding was de pelgrimage die ze maakten naar Den Bosch om in de Sint-Janskathedraal door de heilige deur te gaan.

De dag begon met een catechese door Harm Ruiter, die op een zeer aanschouwelijke wijze duidelijk maakte hoe de herders in het Oude Israël hun schapen telden en hoe Jezus tegen die achtergrond van zichzelf kon zeggen: ‘Ik ben de deur van de schaapstal’.

In processie trokken de KISI’s vervolgens naar de kathedraal, waar ze door de heilige deur binnengingen, om er vervolgens gezamenlijk de eucharistie te vieren en de Zoete Moeder met een bezoek te vereren. Voor wie wilde was er ook gelegenheid om het sacrament van verzoening te ontvangen.

Zoveel genade verdiende een feestelijke toegift, en dat kan in Den Bosch niet anders dan met een...

In de namiddag werd er geoefend voor de musical van de ‘Barmhartige Vader’, die binnenkort weer op het programma staat. In verschillende groepen beklommen de KISI’s het dak van de Sint-Jan, om onze stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Ook het weer hielp mee om er een zonnige dag van te maken!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook