Kruis voor Krakau

Triomfkruis HH. Hartenkerk naar Krakau gebracht

donderdag, 28 april 2016

TriomfkruisIn de aan de eredienst onttrokken HH. Hartenkerk aan de Graafseweg in ’s-Hertogenbosch hing een schitterend triomfkruis. Op initiatief van kapelaan Patrick Kuis is het plan opgevat om het naar de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II in Krakau te brengen.

Bus en brandstof gesponsord

Een bus is beschikbaar gesteld door Ford-dealer Van Mossel in ’s-Hertogen­bosch. Tesamen met chaufeur Wim Viguurs is Patrick het grote triomfkruis gaan wegbrengen naar Krakau. De brandstof wordt gesponsord door Café De Paternoster. De reis heen en terug komt neer op een kleine 2500 kilometer.

Het machtige kruis van 3½ meter hoog hing aan twee staalkabels boven het altaar in de HH. Hartenkerk te ’s-Hertogen­bosch. Het wordt vanwege de goede banden tussen de parochie, het Sint-Jans­centrum en de Universiteit van Krakau geschonken aan de universiteit.

Behouden aangekomen in Krakau

Op Koningsdag is het triomfkruis behouden aangekomen bij de Universiteit, getuige de laatste foto. Links staat kapelaan Patrick Kuis van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch (die binnenkort in Oss werkzaam zal zijn), in het midden staat Wim Viguurs die graag bereid was om het transport naar Polen te verzorgen, en rechts staat Prof. Dr. Jan Dziedzic, hoogleraar aan de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau en vice-decaan van de Faculteit Theologie. Hij heeft het kruis namens de universiteit in ontvangst genomen.

De universiteit zal er in juni er een artikel aan wijden in de nieuwskrant van de universiteit. Tevens zullen er foto’s worden gemaakt als het kruis zijn definitieve plaats heeft gekregen.

(fotografie, behalve de laatste: Wim Koopman)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook