Afscheidsdiner Mgr. Hurkmans

maandag, 9 mei 2016

Met een feestelijke maaltijd heeft de seminarie­gemeen­schap op maandag 9 mei afscheid genomen van Mgr. Hurkmans als residerend bisschop van ’s-Hertogenbosch.

Het Sint-Jans­centrum is veel dank verschuldigd aan Mgr. Hurkmans, die de eerste rector was van het huis, en die ons vervolgens ook als bisschop zeer nabij bleef.

De staf, seminaristen, mede­werkers en de toevallig aanwezige docenten zaten met de bisschop aan tafel. De studie­rector, Dr. J. Van Reeth, sprak daarbij een weloverwogen woord van dank uit. De bisschop beklemtoonde dat het seminarie voor hem als een familie is.

Als een kleine voor­smaak op zijn nieuwe werkterrein (Rome) werd Mgr. Hurkmans een fles Limoncello aangeboden. Het grote, officiële afscheids­cadeau wordt de bisschop op 14 mei overhandigd en blijft tot die tijd een verrassing.

Bedankt, Mgr. Hurkmans, voor uw grote toewijding voor de Kerk in ons bisdom en voor onze seminarie­gemeen­schap. We wensen u veel vreugde en zegen toe bij uw werk in de Friezenkerk te Rome, en wij zien blij en hoopvol uit naar de samen­werking met Mgr. de Korte.

 Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook