Prachtige fotoserie bisschopswissel

zaterdag, 14 mei 2016

In een geheel gevulde Sint-Jans­kathedraal is zaterdag 14 mei 2016 officiëel afscheid genomen van Mgr. Hurkmans als bisschop van ’s-Hertogen­bosch. Met het plaatsnemen in de bisschopszetel werd Mgr. De Korte de nieuwe Bossche bisschop.

In het openingswoord sprak Mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van Bisdom ’s-Hertogen­bosch, onder andere: “Er zijn mensen die van u een Brabander willen maken (...) maar blijft u toch vooral uzelf!”. Daarna werd de apostolische brief ondertekend en voorgelezen van de kansel. In stoet begeleide Mgr. Hurkmans vervolgens de nieuwe bisschop naar de speciaal opgepoetste bisschopszetel, nam Mgr. De Korte plaats en was de bisschopswissel een feit.

Tijdens de homilie noemde de nieuwe bisschop van ’s-Hertogen­bosch zijn drie speer­punten: dicht bij Christus blijven, de verdeeldheid overwinnen en de verantwoordlijkheid van het doopsel gestalte geven. Hij sloot af met de wens: “Dat de Pinkstergeest die komende is, ons daartoe in staat zal stellen”.

In het dankwoord dat Mgr. Hurkmans aan het einde van de Eucharistie­viering uitsprak, blikte hij terug op 28 jaar dienst in de leiding van de Kerk, de laatste 18 jaar als bisschop. Daarbij noemde hij het Heilig Jaar 2000, het Mariajaar 2003, het 450-jarig bestaan van het bisdom 2009 maar ook de ingrijpende reorganisatie vanaf 2009.

Video

Omroep Brabant zond in samenwerking met de KRO live de viering uit op TV en internet. Op YouTube kan de viering nog een keer worden teruggekeken en geluisterd.

Fotoserie

Fotograaf Ramon Mangold maakte onderstaande prachtige fotoserie.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook