Uitnodiging meeleefdagen priesterwijding

Vrijdag 20 en zaterdag 21 mei

dinsdag, 17 mei 2016

Meeleefdagen priesterwijdingOp zaterdag 7 november 2015 ontvingen Gideon van Meeteren en Pieter Zimmermann de diakenwijding, tezamen met Hans Beks, Henri Vermeulen en Rien van der Zanden (zie: Fotoreportage diakenwijding). Sindsdien heeft Gideon stage gelopen te Tilburg onder begeleiding van pastoor-deken J. Miltenburg; Pieter werkte in het Land van Maas en Waal bij pastoor M. Massaer.

Eerste priesterwijding door Mgr. De Korte in Den Bosch

Met vreugde kunnen we meedelen dat Gideon en Pieter op zaterdag 21 mei 2016 de priesterwijding zullen ontvangen. De plechtige wijdingsmis begint om 10.30 uur in de Sint-Janskathedraal. Het is de eerste priesterwijding die Mgr. de Korte als residerend bisschop in ’s-Hertogenbosch zal toedienen.

Meeleefdagen

Graag stellen we alle belangstellende jongemannen in de gelegenheid om de wijding van nabij mee te maken. Daartoe nodigen we hen uit, reeds op vrijdagavond 20 mei naar het Sint-Janscentrum te komen voor de feestelijke plechtigheden. We beginnen om 18.00 uur met de vespers; om 19.30 uur zingen we zoals gebruikelijk de Akathistoshymne (die ook dit jaar weer live door Radio Maria zal worden uitgezonden). Daarin smeken we voor de wijdelingen de bescherming van de Moeder Gods af. Daarna is er een gezellig samenzijn met de seminariegemeenschap.

Geïnteresseerden kunnen op het Sint-Janscentrum overnachten. Bij de wijdingsmis krijgen ze dan bevoorrechte plaatsen; enkelen kunnen wellicht de mis ook dienen. Als aanmelding ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk een seintje per e-mail of telefoon. Dit in verband met de praktische organisatie.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook