Afsluiting studiejaar en herdenking Mgr. Van Calster

vrijdag, 24 juni 2016

Met een plechtige Eucharis­tie­viering op het hoogfeest van Sint-Jan de Doper werd het studie­jaar 2015-2016 beëindigd. Op vrijdagmiddag 24 juni vond de docenten­ver­gadering plaats en aan­sluitend was er de Eucharis­tie­viering.

Diaken Houben van de parochie Mariadorp, waar Mgr. Van Calster pastoor was, hield een treffende homilie in een muisstille kapel. De diaken refereerde daarbij aan de troostvolle woorden die Mgr. Van Calster zelf uitsprak tijdens uitvaart­missen, die hij in de parochie opdroeg.

We zijn dankbaar dat ook de familie van Mgr. Van Calster aanwezig wilde zijn. Zij deelden aan de talrijk aanwezige docenten, medewerkers en oud-studenten van de priester- en diakenopleiding bidprentjes van Mgr. Van Calster uit.

Naderhand werd een zeer gesmaakt buffet aangeboden, verzorgd door Peter van de Wiel, kok van het seminarie, samen met Peet Smeets en andere medewerkers.

Een welverdiende vakantie kan beginnen!Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook