Zomereditie van het Kringblad

vrijdag, 8 juli 2016

Zomereditie KringbladHet is weer bijna zomervakantie en de zomereditie van ons kringblad is weer rondgestuurd aan alle leden van de gebedskring. Dit keer is op de cover gekozen voor een prachtige foto van paus Franciscus die door de Heilige Deur gaat.

In de afgelopen jaren was het zomernummer van het Kringblad telkens gewijd aan het thema: ‘Op bedevaart in eigen bisdom’. Als suggesties voor mogelijke daguitstappen behandelden we verschillende bedevaartplaatsen in onze eigen streken (of soms net over de grens), waaronder Ommel, Elshout, De Wiebosch, Kevelaer, Tilburg, Handel, Best en Meerveldhoven.

In dit nummer stellen we u de kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Nood in Tilburg voor, en de Belgische bedevaartplaatsen Scherpenheuvel en Moerzeke.

Daarnaast geven we ook de integrale teksten van de beide lezingen tijdens onze gebedsdag in het Sint-Janscentrum. Op Barmhartigheidszondag, 3 april 2016, spraken Mgr. Drs. J. Schröder, de spirituaal van het seminarie, over ‘Barmhartigheid en heiligheid - in één adem genoemd’. Daarna gaf Zuster Maria Nadiya Beznadiynych van de Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matará (de zogenaamde Baluwe Zusters) een inleiding over ‘De Waarheid als weg van Barmhartigheid’. Op vraag van vele toehoorders bieden we u hierbij deze teksten ter overweging aan.

De seminariegemeenschap is u zeer erkentelijk voor uw gebed en voor uw steun. Indien u andere mensen kent die willen bidden om roepingen en die interesse hebben in ons Kringblad, kunt u hun naam graag aan ons doorgeven (info@sint-janscentrum.nl of +31 (73) 612 30 55), dan sturen we ook hun heel graag kosteloos ons contactblad toe.

Veel leesplezier met dit zomernummer van het Kringblad!

Rector F. De RyckeVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook