Doodstraf Asia Bibi opnieuw voor de rechter

Oproep tot gebed voor vrijlating

zondag, 9 oktober 2016

Bidden voor de vrijlating van Asia BibiAsia Bibi, een katholieke vrouw en moeder, werd in juni 2009 in hechtenis genomen op beschuldiging van ‘blasfemie’ tegen de islam. Hoewel er geen substantieel bewijs voor de aanklacht was - en ze volgens haar verdedigers was aangegeven vanwege de persoonlijke vijandigheid van de buren - werd ze veroordeeld tot de doodstraf. Ze brengt al sinds 2009 haar leven in de gevangenis door. De Hoge Raad van Pakistan zal op donderdag 13 oktober 2016 het beroep behandelen op de doodstraf van Asia Bibi.

Nieuwe behandeling

Ondanks internationale verontwaardiging over het oordeel is de doodstraf in hoger beroep gehandhaafd. Maar afgelopen jaar heeft de Pakistaanse Hoge Raad ingestemd met een uitstel van de uitvoering en met een nieuwe behandeling van de zaak.

Alsnog vermoorden

Islamitische militanten hebben zware druk op lagere rechtbanken uitgeoefend om Bibi’s doodstraf te handhaven. Sommigen van hen hebben gezworen de vrouw alsnog te vermoorden wanneer zij mocht worden vrijgesproken en op vrije voeten komt. (Katholiek Nieuwsblad)

Oproep tot gebed

Eerder heeft het Sint-Janscentrum ook al aandacht besteed aan dit grote onrecht. Nu roepen we weer op tot gebed voor de vrijlating van deze katholieke vrouw en moeder die slachtoffer is van islamitisch extremisme en al ruim zeven jaar onschuldig vastzit onder embarmelijke omstandigheden.



Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.




link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook