Paus wil meer inzet voor priesterroepingen

vrijdag, 11 februari 2011

Paus wil meer inzet voor priesterroepingenPaus Benedictus XVI heeft de lokale kerken opgeroepen tot meer inzet om een groter aantal priesterkandidaten te krijgen.

Het roepingenpastoraat mag zich niet beperken tot een “algemene oproep tot navolging van Christus”, zei Benedictus afgelopen maandag tegenover de leden van de Congregatie voor de Katholieke Vorming. Het moet duidelijker worden gemaakt dat het priesterschap gekarakteriseerd wordt door een bijzondere band met Christus, die clerici wezenlijk van de overige gelovigen onderscheidt, aldus de paus. De priester staat daardoor in dienst van de gelovigen.

Seminaries horen bij de belangrijkste kerkelijke instellingen. De seminarietijd is een “waardevolle fase” van het leven, waarin een priesterkandidaat de ervaring opdoet een “leerling van Jezus” te zijn. In deze fase wordt van de seminarist een “zeker loslaten” van zijn leven tot dan toe gevraagd, omdat hij de stilte nodig heeft om Gods woord te vernemen. (KN/KNA)

Het Sint-Janscentrum houdt in de Goede Week van 20 t/m 22 april weer meeleefdagen.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook