Kerk in het nauw door overheidsbesluit

Uiterlijk vrijdag 3 februari!

woensdag, 1 februari 2017

SILA - Stichting Interkerkelijke Leden AdministratieDoor een besluit van de overheid dreigt de Katholieke Kerk misschien wel een derde van haar leden te verliezen uit het adressenbestand. Er zal geen schriftelijk beroep meer op deze leden gedaan kunnen worden. De kerk wordt hiermee numeriek veel kleiner. Dit zal de positie van de Kerk naar buiten toe aantasten.

Het besluit is op initiatief van enkele (niet-christelijke) politieke partijen en houdt in dat gemeenten geen adresmutaties meer mogen doorgeven aan Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie, dit is de ledenadministratie van o.a. de Katholieke Kerk. Dit gebeurde overigens altijd op een wijze waarbij de parochies etc. geen toegang hadden tot de gemeentelijke persoonsregisters. De politieke partijen menen dat de service door de overheid in strijd is met de scheiding van Kerk en Staat.

Uiterlijk 3 februari!

Er is tot 3 februari de gelegenheid om via een soort referendum op het internet uw stem te laten klinken. Het doel hiervan is om meningen te peilen over dit besluit. Bent u er ook voor dat de situatie onveranderd blijft, maakt u dan kenbaar tegen dit besluit te zijn via onderstaande link, vervolgens kunt u klikken op ‘reageren op consultatie’.

 

Bij voorbaat veel dank.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook