Noordelijkste bisdom heeft weer een bisschop

Seminarie is een docent en gewaardeerde collega armer

zaterdag, 3 juni 2017

Mgr. R. van den Hout neemt de bisschopszetel van Bisdom Groningen-Leeuwarden in bezitTijdens een plechtige Eucharistieviering in de Sint Jozefkathedraal te Groningen is dr. C.F.M. van den Hout tot bisschop gewijd en heeft hij de Bisschopszetel van Groningen-Leeuwarden in bezit genomen.

In de volgepakte kathedraal waren de 700 gelukkigen die een toegangskaart hadden kunnen bemachtigen plus vele bisschoppen en priesters getuige van de inbezit­name van de ruim een jaar vacante bisschopszetel van Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Dr. van den Hout promoveerde in de theologie, gespecialiseerd in de exegese van het Oude Testament, met een proefschrift over de Profeet Zacharias. Hij is een gewaardeerd docent Hebreeuws, Judaica en exegese van het Oude Testament aan verschillende priesteropleidingen in Nederland, onder meer aan het Sint-Janscentrum.

Met Mgr. Van den Hout wordt een tweede oud-student van het Sint-Janscentrum bisschop in Nederland. Mgr. Mutsaerts, overigens een wijdingsgenoot van Mgr. van den Hout, studeerde één jaar aan onze opleiding en was er later ook gedurende korte tijd conrector. Mgr. Van den Hout behoort tot de eerste groep priesterstudenten die de hele opleiding aan het Sint-Janscentrum volgden na de oprichting in 1987.

De staf, seminaristen, docenten en medewerkers feliciteren Mgr. van den Hout van harte met zijn aanstelling en wensen hem heel veel geluk met de nieuwe uitdagingen die hem wachten in ons meest noordelijke bisdom.

(de fotoserie bestaat uit enkele screenshots van de live uitzending door de KRO)Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook