Levend Brood voor onderweg

Unieke publicatie over geloof en cultuur

zaterdag, 26 augustus 2017

Ton van Eijk - Levend Brood voor onderwegOp vrijdag 25 augustus werd in het ‘Grootste Museum van Nederland’, in de Heilig Landstichting bij Nijmegen, het nieuwe boek voorgesteld van de priester en theoloog Ton van Eijk: Levend Brood voor onderweg. Een theologisch commentaar bij de litanie van het Heilig Sacrament.

Het boek werd voorgesteld door prof. dr. Herwi Rikhof en aangeboden aan mgr. J. van Burgsteden als van de Congregatie van het Heilig Sacrament.

Dit boek is een internationale primeur. Geen enkele andere publicatie geeft op een dergelijke, gestructureerde wijze inzicht in de theologische achtergronden van de litanie van het Heilig Sacrament, die o.a. door Mozart, Michael Haydn en Jan Dismas Zelenka getoonzet werd.

Het boek is ook voor niet-theologen zeer goed leesbaar. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de verhouding tussen kunst en godsdienst.

Meer informatie en bestellenVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook